26-05-2016 •

Aangesloten schadeherstelregeling voor uw autoverzekering

Heeft u schade aan uw auto? Dat is natuurlijk erg vervelend en brengt een hoop gedoe met zich mee. Als u de schade wilt laten herstellen of een inschatting wilt laten maken van de schade, raden wij u aan naar een schadeherstelbedrijf te gaan welke is aangesloten bij uw verzekeraar. Uiteraard kan Eskes & Partners u hierin adviseren.

Aangesloten herstelregeling

Door gebruik te maken van een aangesloten hersteller kiest u niet alleen voor diverse voordelen, het zorgt er ook voor dat u zoveel mogelijk uit handen wordt genomen en het bespoedigt de afwikkeling. De aangesloten herstelregeling zijn afspraken die uw verzekeraar en diverse reparateurs hebben gemaakt. Iedere verzekeraar heeft eigen afspraken gemaakt met herstelbedrijven.

Voordelen van een aangesloten hersteller:

  • Gratis vervangend vervoer tijdens de reparatieperiode;
  • Bij een aangesloten herstelbedrijf geldt een lager/geen eigen risico dan bij een niet-aangesloten hersteller;
  • De financiële afwikkeling verloopt rechtstreeks tussen uw reparateur en uw verzekeraar.

Om gebruik te kunnen maken van deze voordelen, dient u uw groene kaart (verzekeringspasje) te tonen aan de reparateur. Zij zullen contact opnemen met uw verzekeraar om de schade verder te regelen.

Niet aangesloten hersteller

Indien u niet kiest voor een aangesloten reparateur, willen wij u vragen om het geschatte schadebedrag aan ons door te geven. Er dient namelijk bepaald te worden of inschakeling van een expert noodzakelijk is. Tevens willen wij u erop wijzen dat u geen gebruik kunt maken van de eerder genoemde voordelen en er een eigen risico geldt ingeval van niet aangesloten herstellers. Het eigen risico verschilt per verzekeraar en kan zomaar oplopen tot € 500,-.

Voorbeeld herstelregeling

U heeft autoschade opgelopen. Het schadebedrag is vastgesteld op € 690,-. Uw autoverzekering hanteert conform de polisvoorwaarde een eigen risico ad. € 500,- van toepassing bij niet aangesloten herstellers. Indien u er niet voor kiest om naar een aangesloten hersteller te gaan, maar bijvoorbeeld de eigen garage, zal de schade als volgt door de verzekeraar worden afgewikkeld:

Schadebedrag volgens de nota € 690,

Eigen risico € 500,-

________________________________

Schade-uitkering € 190,-

Volgens de polisvoorwaarden wordt het eigen risico van € 500,- gehanteerd. Indien u er wel voor kiest om naar een aangesloten hersteller te gaan wordt het volledige schadebedrag aan de reparateur voldaan.

Let op: bovenstaande is een willekeurig voorbeeld en kan per verzekeraar afwijken.

Ruitschade

Ook bij ruitschade/- ruitvervanging gelden er herstelafspraken en raden wij u aan naar een (ruit)schadeherstelbedrijf te gaan welke is aangesloten bij uw verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars is ruitreparatie/- vervanging alleen gedekt als die wordt uitgevoerd bij een samenwerkende (ruit)schadeherstelbedrijf.

De meest voorkomende (ruit)schadeherstelbedrijven zijn:

  • Carglass;
  • Autotaalglas;
  • Glasgarage;
  • Autoglaz;
  • Glasgarant.

Neem contact met ons op om te controleren met welke hersteller uw verzekeraar een samenwerking heeft.


AUTEUR: MARIEKE ROSMALEN

Marieke Rosmalen


Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
actief-blue
Sinds 1981 actief
volstrekte-blue
Specifieke branchekennis
desk-blue
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk