Veranderingen in uw leven? Laat uw verzekeringen mee veranderen

23 oktober 2023
Veranderingen in uw leven? Laat uw verzekeringen mee veranderen

In het dagelijks leven heeft iedereen zo zijn of haar eigen routine. Maar wat als er iets verandert? Dat uw kinderen het huis uit gaan en een plek voor zichzelf vinden is eigenlijk vanzelfsprekend. Maar wat als ze weer terugkomen, of u uw ouders bij u thuis laat wonen? Deze veranderingen kunnen grote impact hebben. Niet alleen op de manier waarop u nu uw leven heeft ingericht, maar ook op uw verzekeringen. Daarnaast kunnen thuis werken of het opvangen van pleegkinderen invloed hebben op uw verzekeringen.

Veranderingen in uw gezinssamenstelling

De belangrijkste veranderingen zijn vaak die in de gezinssamenstelling. Uw kinderen gaan de deur uit, dit is een normale gang van zaken. Verzekeringen zijn daarop ingericht en kunnen gemakkelijk aangepast worden. Maar wat als uw kinderen door omstandigheden weer thuis komen wonen, soms zelfs met kleinkinderen? Dan moeten uw verzekeringen daarop aangepast worden. Ook is het mogelijk dat u uw ouders in huis moet nemen om voor ze te zorgen. In dit geval moet er gekeken worden of de dekking van uw verzekeringen nog toereikend is en wat de mogelijkheden zijn om deze te updaten.

Kinderen na een scheiding

Gaat u scheiden? Vergeet dan niet dat u naast een aansprakelijkheidsverzekering voor uw eigen gezin een aparte dekking moet regelen wanneer uw kinderen uit huis wonen. De aansprakelijkheid van uw kind tot 14 jaar ligt bij beide ouders. Als de aansprakelijkheidsverzekering niet goed is afgesloten kan een klein ongelukje behoorlijk in de papieren gaan lopen. Vanaf 14 jaar wordt een kind zelf verantwoordelijk gehouden. Ook dan is een aansprakelijkheidsverzekering met goede dekking heel belangrijk, omdat zij de kosten van een ongeval vaak nog niet zelf kunnen dragen. Let er dus op dat u een aansprakelijkheidsverzekering afsluit waarbij ook de kinderen die niet bij u thuis wonen tot 18 jaar onder de dekking vallen.

Thuiswerken

Tijdens en na de Corona periode zijn we allemaal vaker thuis gaan werken. Wanneer u thuis werkt in een eigen kantoor met dure apparatuur, moet u er zelf voor zorgen dat u verzekerd bent. Als ZZP’er heeft u dit waarschijnlijk wel goed geregeld, maar ook als werknemer kunt u zich verzekeren voor schade door diefstal of brand. Doe dit wel in overleg met uw werkgever zodat er geen dubbele verzekeringen worden afgesloten.

Veiligheid

Naast het aanpassen van de verzekeringen is het belangrijk om goed naar de veiligheid te kijken. Wanneer u extra mensen bij u thuis laat wonen, moet u goed kijken of alle kamers veilig zijn. Werken de rookmelders en hangen deze op de juiste plaatsen? Wanneer dit soort zaken niet in orde zijn en er gaat iets mis, kan de verzekering besluiten om niet uit te keren.

Meer informatie

Verandert de situatie bij u thuis en weet u niet goed of uw verzekeringen nog voldoende dekking bieden? Maak vandaag nog een afspraak met een adviseur van Eskes & Partners om uw verzekeringen up-to-date te maken.

Meer informatie?