11-07-2017 •

Wat is de waarde van uw assurantieadviseur?

Het Nederlandse bedrijfsleven is de laatste jaren “verslaafd” geraakt aan (te) lage verzekeringspremies. Verzekeraars klagen inmiddels steen en been dat de premies niet opwegen tegen de steeds verder oplopende schadelast. Wat de verzekeraars weliswaar vergeten is dat ze dit probleem helemaal zelf hebben veroorzaakt. Verzekeraars vielen de afgelopen jaren over elkaar heen met premieverlagingen, omdat ze vooral bezig waren met het “kopen” van de markt. Tel daar de opportunistische gedachte dat de schadelast en de overheadkosten bij de concurrent altijd hoger zijn bij op, en we zijn in de huidige situatie beland.

Verandering in de markt

Voor veel adviseurs waren dit natuurlijk mooie tijden. We konden bijna altijd onder de vastgestelde prijs van het huidige pakket zitten, dus dat was “makkelijk scoren". Heel veel adviseurs hebben de laatste jaren louter op de prijs verkocht, waardoor dit de primaire toegevoegde waarde werd van uw assurantieadviseur. Nu de tijden van het prijsvechten ons door de verzekeraars onmogelijk wordt gemaakt, zal er wederom een shake-out komen in onze markt. De premiestijgingen vliegen je om de oren, dus wordt het tijd om nu echt te kijken naar de waarde propositie. Niet om onszelf nu te loven, maar collectief verzekeren werkt. Wij vertegenwoordigen een groot aantal van uw branchegenoten, waardoor wij ons prijsniveau stabiel kunnen houden. Wij zijn er sterk van overtuigd dat onze toegevoegde waarde zit in onze aandacht en begeleiding.

Hoe wij te werk gaan

Op Hemelvaartsdag kregen wij een relatie aan te telefoon die geconfronteerd werd met een grote brandschade. Zeer vervelend voor onze relatie, maar voor ons de uitgelezen kans om onze toegevoegde waarde te laten zien. Dit houdt onder andere in dat wij op deze donderdag naar onze relatie toe gaan en de start van dit traject in goede banen leiden. Het fundament van iedere grote schade wordt in de eerste 24 uur gelegd. Overleg met de relatie, salvage coördinator, franchisegever, contra-expert en de expert van de verzekeraar wordt op deze eerste dag gepland, zodat we zo snel mogelijk de neuzen dezelfde kant op krijgen en kunnen werken aan het herstel. De prioriteit ligt hier voor ons bij het verkrijgen van duidelijkheid en helderheid voor zowel de ondernemer als de werknemers. Duidelijkheid geeft rust, zeker in dergelijke onzekere tijden.


Een goede adviseur

Wij zijn ervan overtuigd dat voor bovenstaande relatie de jaarpremie inmiddels ondergeschikt is geraakt aan goede begeleiding en ontzorging. Ons voornaamste advies voor alle ondernemers is dan ook: laat u begeleiden door een adviseur die er voor u is, zeker ten tijde van schade. Schade laat zich niet beperken tot kantooruren, dus informeer daarbij vooral wie er bereikbaar is buiten kantoortijden. Indien u dan een rechtstreeks nummer krijgt van de verzekeringsmaatschappij, weet u dat het tijd is om op zoek te gaan naar een nieuwe en vooral betrokken adviseur.

Auteur: Jos Alma

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
actief-blue
Sinds 1981 actief
volstrekte-blue
Specifieke branchekennis
desk-blue
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk