13-06-2016 •

Samenvoeging eigenrisicodragerschap WGA vast en WGA flex

Vanaf 1 januari 2017 vindt er een wetswijziging plaats, welke gevolgen heeft voor iedere ondernemer in Nederland. Bent u reeds eigenrisicodrager WGA vast of deelt u mee aan het publieke bestel? En wat betekent dit voor u vanaf 1 januari 2017? Graag staan wij u bij om tot een weloverwogen keuze te komen. Neem gerust contact met ons op.

Voordelen van eigenrisicodragerschap

Na een loondoorbetalingsperiode van twee jaar kunnen zieke werknemers in de WGA terecht komen gedurende een periode van tien jaar. Betaalt u momenteel de premie aan het UWV? Wellicht kunnen uw kosten omlaag door eigenrisicodrager te worden. Nog een goede reden om over te stappen naar eigenrisicodragerschap is dat u de re-integratie van de zieke werknemer in eigen hand houdt. In de praktijk zien wij dat het UWV vaak geen re-integratie taken op zich neemt, waardoor u blijft betalen voor een zieke werknemer.

Toevoeging van het flex risico

Deze vraagstukken dienen weloverwogen te worden. Wij voorzien u graag van een passend advies. Wellicht bent u momenteel al eigen risicodrager WGA vast. Vanaf 1 januari 2017 wordt daar het flex risico aan toegevoegd. En heeft u ook al overwogen om wellicht eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden?

Nieuwe garantieverklaring

Om eigen risicodrager te zijn per 1 januari 2017, dient er tijdig een nieuwe garantieverklaring naar de Belastingdienst gestuurd te worden. Uiteraard beoordelen wij ook wat uw premie zou gaan zijn als u terug zou keren naar het UWV. Wij gaan dit uiteraard opnieuw voor u beoordelen. Indien u terug keert naar het UWV betreft dit voor een periode van minimaal drie jaar.

De meeste verzekeraars willen graag vóór 15 september 2016 vernemen of u eigen risico drager wilt blijven.

Welke stukken hebben wij nodig?

Om een goed advies te kunnen uitbrengen, zouden wij graag de volgende gegevens van u ontvangen:

  • Een beschikking van de Belastingdienst betreffende de Werkhervattingskas 2016 (u heeft deze beschikking eind november 2015 ontvangen).
  • Opgave per werknemer of er sprake is van een vast of tijdelijk dienstverband alsmede het parttimepercentage. Download blanco werknemersbestand.

Wij kunnen ons voorstellen dat dit wellicht geen onderwerpen zijn waar u zich dagelijks mee bezig houdt. Derhalve proberen wij u te ontzorgen om u hierin te voorzien van een passend advies. Graag ontvangen wij derhalve bovengenoemde bescheiden zo spoedig mogelijk retour.


AUTEUR: WENDY KNUIMAN

Wendy Knuiman

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
actief-blue
Sinds 1981 actief
volstrekte-blue
Specifieke branchekennis
desk-blue
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk