08-03-2019 •

Waarom doen we wat we doen?

De Bakkersvak komt er weer aan. Een mooie manier om even wat tijd in te ruimen om uit het bakproces te komen en u te laten inspireren door de nieuwste innovaties.

Een goed machinepark moet u helpen om uw ambacht beter, en daar waar mogelijk makkelijker uit te oefenen. Het zou mij verbazen als niet iedereen daarbij uiteindelijk hetzelfde doel heeft, namelijk: om een mooi, lekker, voedzaam, gezond, niet te zout of te zoet product neer te zetten. De vraag is echter of dit voldoende is om uw consument steeds weer te blijven boeien. Het consumentengedrag verandert en de vraag is, of u als ondernemer hier voldoende in mee verandert.

De meeste ondernemers weten wat ze maken of verkopen. Sommigen weten ook hoe ze hun product of dienst zo goed mogelijk moeten verkopen. Echter hebben veel bedrijven nooit écht nagedacht over waarom ze eigenlijk doen wat ze doen. Het klinkt misschien een beetje zweverig, want we staan graag met onze voeten op vaste grond. Toch moeten we soms een beetje zweven om te kunnen overleven, wanneer de vaste grond onder onze voeten weggeslagen wordt.

De komende tien jaar gaat er in onze branche gigantisch veel veranderen. Ik moet dit jaar nog 40 worden, dus mijn horizon ligt nog een stukje verder. Onlangs hebben wij ook maar eens nagedacht over de vraag waarom we doen wat we doen. Wat is de essentie, de missie van ons bedrijf? Uiteindelijk waren we er redelijk snel uit: Wij willen ondernemers een goede nachtrust bezorgen in een fijne woonomgeving en ondersteunen op weg naar een onbezorgde oude dag. Niemand wil toch wakker liggen met de vraag of je wel goed verzekerd bent?

Wij adviseren veel ondernemers in de zoektocht naar de hypotheek die het beste bij hun situatie past. Eigenlijk zijn zij niet op zoek naar de beste hypotheek, maar willen ze in een fijn huis wonen en daar hebben ze dan vaak een hypotheek voor nodig. Niemand wil sparen zonder doel. Door onszelf de “waarom” vraag te stellen, kunnen we beter bepalen hoe we ons doel nu en in de toekomst verwezenlijken. Wij moeten onze “waarom” toetsen aan de huidige tijdsgeest en deze proberen te projecteren op de toekomstige tijdsgeest.

Dit geldt misschien ook wel voor u, als bakkende ondernemer, van klein naar groot. Hoe gaat u ervoor zorgen dat uw bedrijf en uw product relevant blijft en op de juiste manier aan de man gebracht wordt? Ik hoor verschillende geweldige initiatieven. Welke de juiste is? Geen idee! Ik weet alleen wel dat wij deze reis graag samen met onze relaties maken. Ik zou u in ieder geval willen adviseren om eens goed om u heen te kijken en mensen uit uw omgeving te betrekken bij uw reis. Samen weet en bereikt u meer dan alleen.

Dit artikel is geschreven door Jos Alma en verscheen eerder in het NBT Magazine.

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
Sinds 1981 actief
Specifieke branchekennis
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk