31-10-2019 •

#TROTSOPDEBAKKER

In deze tijden van vluchtige onliners die moeten scoren op twitter, gooi ik er ook nog maar even eentje in. Eigenlijk zou ik willen zeggen #trotsophetmkb. Als beroepsgroep moet je steeds meer uitdragen dat je trots moet zijn op wat je bent. Onze boeren hebben hier een mooie aftrap voor gegeven.

Ik begrijp heel goed dat onze natuur belangrijk is en dat we een goed eind op weg zijn om deze aardkloot kapot te maken. Ik kan alleen niet tegen die moraalridders die op het pluche in Den Haag zitten. Zodra ze namelijk de kans krijgen om een mooie dienstreis op kosten van de staat te maken staan ze in de rij. Sterker nog, ze staan niet in de rij omdat ze ongetwijfeld businessclass vliegen en daar zie ik nooit een rij staan bij de balies op Schiphol. Daarbij wordt onze premier, en alle overige bewindsvoerders, nog steeds rondgereden in een auto die op fossiele brandstof rijdt. Om over onze Europese politici nog maar te zwijgen. Wat denk je dat, dat hele circus uitstoot dat maandelijks tussen Brussel en Straatsburg heen en weer reist? Dat hebben ze in 1992 ooit een keer verzonnen. Toen kenden we het woord stikstof misschien nog niet eens.

Ik dwaal af. Waar ik het over wilde hebben is dat we blijkbaar het hele land vast moeten zetten om het verhaal over de bühne te krijgen dat we best wat trotser mogen zijn op onze boeren. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor onze boeren. Dit geldt eigenlijk voor alle MKB ondernemers. Wij zijn de motor van onze economie waar we met z’n allen collectief vergeten om te laten horen dat onze bevolking best wel trots mag zijn op ons! En wij op onszelf. Het kan toch niet zo zijn dat wij straks geen lekker vers brood meer kunnen halen bij onze favoriete bakker, omdat de akkerbouwer geen graan meer mag verbouwen. Dit omdat een of andere flapdrol roept dat we wel met de helft minder uit kunnen. Dan moeten we straks onze grondstoffen uit China laten overvliegen, omdat ze daar het Chinese teken voor stikstof nog moeten bedenken. Als dit dreigt door te gaan dan ga ik mijn actiebereidheid op enig moment toch echt heroverwegen. Om nog maar te zwijgen over mijn actiebereidheid als ze aan mijn speklap komen.

Be good and tell it! Dat vergeten we vaak! “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”. Wat een heerlijke nuchtere Nederlandse dooddoener. Zonder naast je schoenen te gaan staan, vertellen waarom je een bijzonder mooi product op de schappen hebt liggen is prachtig. Iedereen vindt het mooi om de passie te horen die alleen een MKB ondernemer in zijn of haar verhaal kan leggen. De passie waarom je iedere dag voor dag en dauw jouw bed uit komt om ons van het heerlijkste brood te voorzien, is iets om trots op de zijn. Daarom #TROTSOPDEBAKKER!

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
Sinds 1981 actief
Specifieke branchekennis
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk