21-06-2018 •

Het is zomer! Ben ik goed verzekerd?

Het zonnetje begint te schijnen en het is vandaag officieel zomer. Dit betekent VAKANTIE!

Voor velen van ons klinkt een vakantie nog ver weg. Sommige mensen zijn wellicht al op vakantie geweest of gaan binnenkort nog op vakantie. Dat brengt ons natuurlijk ook bij de vraag: sluit uw reisverzekering aan op uw vakantie?

Ik ga met mijn auto op vakantie. Ben ik goed verzekerd?

Zeker geen rare vraag, want menig mens gaat met de auto naar zijn of haar vakantie bestemming. Hoe ben ik verzekerd indien ik onderweg een ongeval krijg en hierdoor niet naar de geplande bestemming kan? Wat gebeurt er als mijn auto, caravan of vouwwagen totall loss raakt? Worden de onvoorziene overnachtingen die we moeten maken vergoed op mijn reisverzekering?

Wat veel mensen zicht niet realiseren is dat deze extra kosten, voor bijvoorbeeld een overnachting door een ongeval, niet standaard binnen de reisverzekering vallen. Bij veel verzekeraars vallen deze extra kosten onder de rubriek ‘hulpverlening & vervoer’. Indien deze rubriek is meeverzekerd, is dit zichtbaar op uw polis.

Maar ik heb Pechhulp gesloten bij een andere instantie! Dit is wat wij vaak te horen krijgen. Wanneer u een standaard abonnement heeft bij een pechhulp instantie, is er meestal een beperkte dekking. De vergoeding bij een pechhulp instantie is vaak alleen een kleine vergoeding voor bijvoorbeeld een treinreis terug naar huis, maar niet voor eventueel een extra hotelovernachting door pech en/of vervangend vervoer.

Biedt uw zorgverzekering voldoende dekking?

We hebben het niet gehad over zorgkosten indien u, tijdens uw reis, onverhoopt in het ziekenhuis komt te liggen of bijvoorbeeld uw been breekt! De meeste zorgverzekeringen bieden dekking tot maximaal 2 keer het Nederlandse tarief.
Maar wat als u in een privé kliniek terecht komt? Of de kosten voor de zorg meer zijn dan 2x het Nederlandse tarief? Dan zijn de kosten voor u zelf. Deze kosten kunnen onverwacht behoorlijk oplopen. Gelukkig kunnen deze zorgkosten meeverzekerd worden op uw reisverzekering onder de rubriek ‘geneeskundige kosten’.

De reisverzekering bestaat dus uit verschillende rubrieken die u zelf aan/uit kunt zetten. Zo ook de kosten voor annulering of bijvoorbeeld (onder)watersporten.
Ook zaakwaarneming is mogelijk. Wel zo prettig wanneer u met een goed gevoel op vakantie gaat en onverhoopt toch naar huis moet, omdat er iets met uw waarnemer is.

Wij willen u namens Eskes & Partners een hele fijne vakantie wensen! Heeft u nog hulp nodig bij het samenstellen en kiezen van uw reisverzekering, dan helpen wij u graag verder.

Auteur: Michelle Schreven

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
Sinds 1981 actief
Specifieke branchekennis
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk