25-02-2016 •

Overlijdensrisicoverzekering – financiële zekerheid voor de nabestaanden van een zelfstandig ondernemer

Heeft u iets geregeld voor het risico bij het overlijden van u of uw partner?

Wanneer uw gezin afhankelijk is van uw inkomen dan kan uw overlijden grote financiële gevolgen met zich meebrengen.U bent niet automatisch verzekerd zoals werknemers

Werknemers bouwen in de meeste gevallen pensioen op via de werkgever, dat is vaak inclusief een nabestaandenpensioen hierdoor hebben werknemers ongemerkt al een overlijdenrisicoverzekering. Als zelfstandig ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor de opbouw van uw pensioen. Dit geldt voor het ouderdomspensioen maar ook voor het nabestaandenpensioen.

Het nabestaandenpensioen wordt door zelfstandig ondernemers in veel gevallen over het hoofd gezien. Men denkt vaak dat als de hypotheekschuld is afgelost, of grotendeels is afgelost, dan redt de achterblijvende partner het wel. Ook wordt vaak gedacht dat de verkoop van de onderneming voldoende oplevert, maar dat is tegenwoordig maar de vraag.

Bent u overtuigd van uw huidige situatie?

Stelt u zich eens de vraag: “waar gaan mijn partner en mijn kinderen van leven als mijn inkomen geheel wegvalt?” Twijfelt u of het bestaande inkomen van uw partner hoog genoeg is om in het levensonderhoud te voorzien dan nodigen wij u uit voor een gesprek hierover. Een nabestaandenvoorziening is eenvoudig te regelen en de premie valt u waarschijnlijk allerzins mee.


Een overlijdensrisicoverzekering is een uitstekende en relatief goedkope verzekering om uw nabestaanden financieel goed achter te laten. De verzekering komt tot uitkering bij overlijden van de verzekerde voor de einddatum en met het kapitaal kunnen de nabestaanden de inkomensachteruitgang opvangen.


Overlijdensrisicoverzekering op het leven van uw compagnon

Wanneer u een zakelijke partner heeft kan er ook sprake zijn van financieel nadeel bij voortijdig overlijden van uw compagnon. Ook hier volstaat een overlijdensrisicoverzekering die u afsluit op het leven van uw compagnon. In dit geval spreekt men van een compagnonsverzekering.


Wanneer de verzekerde compagnon komt te overlijden ontvangt u een som geld. Met deze som geld kunt u in ieder geval het aandeel in de vennootschap van de erfgenamen van de overleden vennoot overnemen. Zo behoudt u de volledige zeggenschap over uw onderneming en zijn de erfgenamen van uw compagnon financieel gecompenseerd.


Wij beoordelen graag samen met u of een overlijdensrisicoverzekering in uw situatie gewenst is.
We vergelijken voor u de verzekeraars en gaan uiteraard voor u op zoek naar een scherpe premie.


Neem contact met ons op als u er zeker van wilt zijn dat uw nabestaanden verzorgd worden achtergelaten.

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
actief-blue
Sinds 1981 actief
volstrekte-blue
Specifieke branchekennis
desk-blue
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk