24-11-2016 •

​De zorgverzekering 2017, tijd om keuzes te maken

Wanneer gaat u er eens goed voor zitten?

Traditiegetrouw gaan de meeste mensen tussen kerst en nieuw jaar er eens echt goed voor zitten. De huidige zorgverzekering wordt weer eens tegen het licht gehouden om te kijken of uw huidige verzekering nog wel bij u past. Het valt ons hierbij op dat het bijna altijd over de premie gaat en dat voorwaarden vaak achtergesteld zijn aan de premie. De meeste mensen maken hierbij gebruik van een online zorgvergelijkingsmodule.

Natura of restitutie!

Een belangrijke keuze begint al bij de start van uw zoektocht naar de juiste zorgverzekering voor komend jaar. Gaat u voor de iets voordeligere natura verzekering of voelt u zich toch beter bij de iets duurdere restitutieverzekering. Wij zijn uitermate terughoudend bij natura verzekeringen, zeker bij de zogenaamde budget varianten. Verzekeraars hebben de vervelende eigenschap dat ze altijd hoog willen scoren in de lijstjes.

De zorgverzekeraar en lijstjes

De meeste van deze lijstjes zijn gebaseerd op de laagste premie. Een kat in zak effect ligt hiermee op de loer. U heeft ongetwijfeld de verhalen gehoord van mensen die met hoge nota’s geconfronteerd worden omdat ze toevallig bij een niet-gecontracteerde zorgverlener terecht zijn gekomen. De kosten die daarmee gemoeid zijn, staan in schril contrast met de iets hogere basis premie van een restitutieverzekering.

Hoe kunt u zorgpremie besparen?

De meeste verzekerden kiezen voor een aanvullende verzekering. Vaak ingegeven door, het zal je maar overkomen, kopen we vaak nogal ruim in. Hoe vaak bent u afgelopen jaar naar de fysiotherapeut geweest? Heeft u die 27 behandelingen echt nodig? Hoe vaak gaat u naar de haptonoom? Zijn die twee extra dagen kraamhulp nog aan u besteed? Met het juiste aanvullende pakket op uw basisverzekering kunt u veel geld besparen.

Verhoogt u uw eigen risico bij uw zorgverzekering 2017?

Wij begrijpen dat € 885,-- eigen risico afschrikt. U verhoogt namelijk geheel vrijwillig uw eigen risico met € 500,--. Het eigen risico is echter louter van toepassing op uw basisverzekering. Een aantal zaken valt zelfs buiten het eigen risico, te weten:

  • Een bezoek aan uw huisarts
  • Verloskundige- en kraamzorg
  • De zorg ten behoeve van uw kinderen, mits ze jonger dan 18 jaar zijn
  • Bepaalde zorg bij een aantal chronische ziekten
  • Wijkverpleging
  • Nacontroles bij orgaandonatie

Als u vrijwillig kiest voor een verhoogd eigen risico, weet u niet op voorhand of u uw eigen risico in dat jaar opmaakt!

Daarom geven verzekeraars aanzienlijke kortingen tot wel € 300,-- per verzekerde per jaar.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?

Zoals met al onze verzekeringen staan wij u graag bij met het maken van de juiste keuze. Wij hebben advies hoog in het vaandel staan en vaak wordt dit aspect vaak onderbelicht bij de meeste online zorgvergelijkingsmodules. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Vindt u het toch prettiger om zelf de verschillende mogelijkheden online naast elkaar te zetten? Maak dan geheel vrijblijvend gebruik van onze zorgvergelijkingsmodule.

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
Sinds 1981 actief
Specifieke branchekennis
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk