13-04-2016 •

Zorg in het buitenland

De lente begint en de vakantieperiode breekt aan, voor vele van ons een heerlijk vooruitzicht. U heeft het vast wel eens gehoord, een bekende van u is tijdens de vakantie in het ziekenhuis terecht gekomen. Maar wat als u onverwacht ziek wordt in het buitenland? Hoe goed bent u verzekerd voor eventuele zorgkosten? Eskes & Partners zoekt dit graag voor u uit. Wij bepalen samen met u de juiste verzekering, wij houden rekening met de voorwaarden die het beste bij uw situatie passen.

Zorg- of reisverzekering?

Is er sprake van ziekte of een ongeval tijdens uw verblijf in het buitenland? Neem dan contact op met de alarmcentrale van uw zorg- of reisverzekering. De alarmcentrale zal u de benodigde spoedeisende hulp bieden. De verzekeraars zullen later onderling afstemmen welke kosten voor welke verzekeraar zijn.

Beperkingen in uw zorgverzekering

Veel zorgverzekeraars vergoeden maximaal 1 of 2 keer het Nederlandse tarief en/of stellen beperkingen aan vergoedingen bij niet-gecontracteerde zorgverleners. Het is voor u dus van belang om uw reisverzekering af te stemmen op uw zorgverzekering.

Indien u in het buitenland onverhoopt veel zorgkosten maakt die uw zorgverzekeraar niet of slechts voor een deel vergoedt, omdat bijvoorbeeld de zorgverlener in het buitenland niet gecontracteerd is, zijn de overige kosten voor uw eigen rekening. Dit kan aardig oplopen en zal zeker niet uw bedoeling zijn.

Daarom is het voor u van belang dat uw zorg- en reisverzekering op elkaar aansluiten. Indien u de rubriek geneeskundige kosten op uw reisverzekering heeft meeverzekerd, worden de kosten welke niet door uw zorgverzekering vergoed worden in de meeste gevallen vergoed door uw reisverzekering. Vele reisverzekeraars vergoeden zelfs het basis eigen risico.

Zorgpas voor in het buitenland

U kunt zelfs een European Health Insurance Card aanvragen, dit kan via www.ehic.nl. Deze pas is geldig voor alle landen die deel uitmaken van de EER (de EU, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, Macedonië, Australië en Zwitserland). Deze pas is bedoeld voor zorgverleners in het buitenland en geeft duidelijkheid over de afwikkeling rondom de verleende hulp.

Wilt u weten of uw zorg- en reisverzekering goed op elkaar aan sluiten, zodat u tijdens uw vakantie niet voor onverwachte kosten komt te staan? Neem dan contact met ons op.

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
actief-blue
Sinds 1981 actief
volstrekte-blue
Specifieke branchekennis
desk-blue
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk