26-02-2019 •

Wintersport: bent u er klaar voor?

Jodelahiti! De tijd voor wintersport is weer aangebroken. Bewegen in de buitenlucht, de prachtige natuur en (na de piste afgedaald te zijn) uiteraard genieten van schnaps of een glühwein. Alleen maar aangenaam, toch?

Maar stel u voor: Uw eigen ski’s of snowboard worden gestolen of u breekt uw been op de piste en moet met de welbekende gele banaan naar beneden afdalen… wat dan?!

Zet op uw checklist voor een onbezorgde vakantie de volgende 3 punten en u kunt met een gerust hart gaan genieten.

1. Check uw verzekeringen

Om nare ervaringen achteraf te voorkomen, is het belangrijk dat u van tevoren nakijkt of u voldoende verzekerd bent wanneer u op wintersport gaat. De basisdekking verzekert namelijk niet alles. Ga dus na of de aanvullende dekkingen “wintersport” en “medische kosten” meeverzekerd zijn. Waarom dit advies ? De kosten van medische hulp in het buitenland kunnen erg hoog zijn (helikopterredding, gipsvlucht, privékliniek).

De zorgverzekering dekt alleen de medische kosten in het buitenland tot een in Nederland gangbaar bedrag. Wanneer uw eigen ski’s of uw gehuurde exemplaren worden gestolen, dan is er ook dekking op de aanvullende module van uw reisverzekering. Let wel op in deze, wanneer de ski’s onbeheerd achtergelaten worden, dan is er geen dekking.

2. Voorkom skidiefstal

Zet uw ski’s en ski- benodigdheden in uw verblijf in een afgesloten ruimte, bijvoorbeeld in een berging of kluis. Bent u op de piste en gaat u daar een hapje eten en een drankje drinken, zet uw ski’s dan niet als paar weg, maar apart. Ook kunt u één ski verwisselen met iemand anders waarmee u op wintersport bent. Laat waardevolle spullen die u tijdens het skiën niet nodig hebt, zoals een paspoort of rijbewijs, achter in een afgesloten kluis of koffer in uw verblijf.

3. Let op met off-piste skiën

Al kunt u nog zo goed van de berg af glijden, op de stukken waar de piste niet geprepareerd is, is het risico op blessures en een ongeval in dit geval groter. Wanneer u dit risico wenst te verzekeren, dan gelden er strikte voorwaarden. Bijvoorbeeld dat u alleen voor vergoeding in aanmerking komt, wanneer u onder begeleiding van een gediplomeerd gids off-piste bent gaan skiën. Ook mag er geen sprake zijn van lawinegevaar (lawinewaarschuwingscode is lager dan 4).

Heeft u vragen of zoekt u naar advies inzake uw (wintersport)vakantie, neem dan gerust contact met ons op.

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
Sinds 1981 actief
Specifieke branchekennis
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk