29-04-2016 •

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor premievrijstelling pensioenfonds

De stichting Pensioenfonds voor huisartsen (SPH) heeft onlangs haar beleid rond premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid aangepast. Bij arbeidsongeschiktheid neemt de SPH de premiebetaling tijdens de eerste drie jaar over. Vanaf het vierde jaar stelt het pensioenfonds als aanvullende eis dat de huisarts een arbeidsongeschiktheidsuitkering heeft van minimaal het minimumloon.

Voor u als zelfstandige bestaat er geen sociaal vangnet. Dit betekent dat u een arbeidsongeschiktheidsverzekering moet afsluiten om aanspraak te kunnen (blijven) maken op premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid bij het pensioenfonds. Tevens adviseren wij u om de eindleeftijd op uw bestaande arbeidsongeschiktheidsverzekering te controleren.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering met eindleeftijd

Het hebben van een arbeidsongeschiktheidsverzekering met een eindleeftijd, die aansluit bij de AOW leeftijd wordt hierdoor nog belangrijker. Als medicus in loondienst kunt u bij arbeidsongeschiktheid aanspraak maken op de WIA. Maar dit betekent niet dat u verzekerd bent van een inkomen op minimumloonniveau. Een aanvullende verzekering kan dus raadzaam zijn.

Aanpassingen in reglement

De Stichting Pensioenfonds voor Dierenartsen (SPD), de Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten (SPF) en de Stichting Pensioenfonds Medisch Specialisten (SPMS) hebben hun reglement al aangepast aan het fiscale kader. Kijk voor meer informatie voor:

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij zijn u graag van dienst.

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
actief-blue
Sinds 1981 actief
volstrekte-blue
Specifieke branchekennis
desk-blue
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk