18-12-2017 •

Mijn bedrijf staat in de fik! Wat nu?

In deze editie wordt er aandacht besteed aan verzekeringen. Laat ik daar nu net bovengemiddeld kennis van hebben. Ik wil u graag meenemen in het proces rondom een grote calamiteit, zoals een brand. Wat en wie komen er zoal op u af?
Stichting Salvage

Bij de melding bij de brandweer wordt er een eerste inschatting gemaakt van de omvang van de brand. Deze wordt ter plaatste direct beoordeeld zodat er, indien nodig, opgeschaald kan worden. De brandweer heeft, naast het blussen, ook vaak al contact gehad met de stichting Salvage. Deze stichting helpt in de eerste uren/dag van de brand. Stichting Salvage informeert de betrokken verzekeraars en heeft het mandaat om direct bepaalde zaken te regelen die schade beperkend kunnen werken.

24 uur per dag bereikbaar

Wij vinden het prettig om na de brandweer als tweede op uw lijstje te staan om te bellen. Daarom zijn wij als kantoor voor dit soort zaken ook 24 uur per dag bereikbaar. Het is namelijk onze ervaring dat het fundament van een schade in de eerste 24 uur wordt gelegd en op een slecht fundament is het moeilijk bouwen.

Iemand aan uw zijde

Veel mensen vragen mij wat wij dan ter plekke zoal doen. Niet heel veel om eerlijk te zijn, maar we zijn er! Wij gaan niet mee blussen, maar proberen een vertrouwd gezicht te zijn voor onze relaties in tijden waar ineens iedereen iets van u wilt. De Salvage coördinator heeft vragen. Maar brandweer, politie, gemeente, experts en contra-experts kloppen op de deur of weten op miraculeuze manier uw telefoonnummer te achterhalen en ze willen allemaal iets van u. Dan is het fijn als u iemand aan uw zijde staat die louter uw belangen dient.

Onze rol

Zodra het sein brandmeester gegeven wordt, kunnen we aan de slag. Wij hebben dan vooral een coördinerende rol. De contacten met de verzekeraars en hun experts lopen via ons, maar ook het inschakelen van de juiste contra-expert of reconditioneringsbedrijven verloopt via ons. Afhankelijk van de omvang van de schade is het vervolgens aan ons om te blijven pushen om de schade zo goed en zo snel mogelijk volledig afgewikkeld te krijgen. Wij merken vaak dat als de “kick van de fik” eraf is het juist belangrijk is voor de ondernemer om de druk erop te houden, omdat het anders allemaal lang kan slepen en daar is niemand bij gebaat.

Onafhankelijke adviseur

Het is natuurlijk belangrijk dat u bij dit soort calamiteiten wordt bijgestaan door een onafhankelijke en betrokken adviseur. Helaas zien wij te vaak dat het juist aan één van deze twee belangrijke aspecten schort. Een goede vraag die u zich zou kunnen stellen is, is mijn adviseur onafhankelijk en kan ik hem of haar bereiken op het moment dat het er echt toe doet? Ik durf de stelling wel aan dat alle adviseurs in onze branche de kennis zouden moeten hebben om u van de juiste verzekeringen te voorzien, maar zijn ze er ook als u ze echt nodig heeft en dienen ze dan ook echt uw belangen?

Dit artikel is geschreven door Jos Alma en verscheen eerder in het NBT Magazine.

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
actief-blue
Sinds 1981 actief
volstrekte-blue
Specifieke branchekennis
desk-blue
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk