06-06-2017 •

Brand in uw bedrijfspand... wat nu?!

Donderdagmorgen, Hemelvaartsdag om half 7 gaat ons noodnummer. Half slaperig namen wij de telefoon aan. “Ik heb brand!” was de mededeling aan de andere kant. Tijd om wakker te worden, er is werk aan de winkel!

De eerste actie

Na de melding van onze, onder de omstandigheden, kalme relatie kregen wij de salvagecoördinator aan de lijn. De coördinator wordt vaak tegelijk met de brandweer opgetrommeld en coördineert ter plaatse de allereerste benodigde acties. Met de beste man bespraken wij de eerste details door waarna wij verder konden. In overleg met onze relatie moest er bepaald welke contra-expert er ingeschakeld zou gaan worden, de verzekeraar moest geïnformeerd worden en zo volgde er nog diverse telefoontjes over en weer.

In overleg met relatie hebben wij een contra-expert ingeschakeld, om de verzekerde in deze vervelende periode, zo snel en goed mogelijk bij te staan en te begeleiden. De contra-expert zat om 8 uur al in de auto onderweg naar onze relatie. Tegelijkertijd is de melding richting de verzekeraar gegaan en kwam er direct een expert ter plaatsem.

In de loop van de ochtend hebben wij met alle partijen veelvuldig contact gehad. De brand was inmiddels door de brandweer onder controle gebracht, waarna ook duidelijk werd waar de schade vermoedelijk was ontstaan. Naar het lijkt is de brand ontstaan in de meterkast.

Zodra het pand door de brandweer wordt vrijgegeven kunnen de experts aan de slag. De eerste stappen naar herstel kunnen worden gemaakt.

C:UsersmichaelAppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.WordIMG-20170526-WA0002.jpg

Welke stappen onderneemt u na brand in uw bedrijfspand?

De brand is geblust en de brandweer vertrekt, daar sta je dan in je zwartgeblakerde winkel in een plas water. Wat nu?

Er komen natuurlijk een hoop vragen op je af.

  • "Mag ik beginnen met opruimen en wie gaat mij daarbij helpen?"
  • "Wat moet ik met mijn personeel?"
  • "Wat gaat de toekomst brengen en ben ik wel goed verzekerd?"

Juist in deze situatie zullen wij er alles aan doen om u daarin zo goed mogelijk bij te staan door direct de vragen te beantwoorden en zoveel mogelijk zorgen weg te nemen. Onze collega Aart van de Bovenkamp is in de auto gestapt om de situatie ter plaatse bekijken en om te zien of er nog iets kan worden ingezet ter behoeve van onze relatie.

Om de precieze oorzaak te achterhalen zal er technisch onderzoek plaatsvinden. De brandweer heeft, na de brandhaard te hebben achterhaald, dit gebied veiliggesteld door dit af te schotten en zo veilig te stellen voor nader onderzoek. Vrijdag en maandag is de onderzoeker namens de maatschappij ter plaatse geweest om de precieze oorzaak te achterhalen.

Nadat dit geregeld is, kan worden begonnen aan een lange weg met maar één doel: zo snel mogelijk weer open.

Verzekeringsdekking en vervolgstappen

Inmiddels heeft het technisch onderzoek plaatsgevonden en lijkt de oorzaak achterhaald. Deze is bepalend voor de verzekeringsdekking. En daarmee dan ook heel erg belangrijk.

Afgelopen dinsdag zaten beide experts weer met onze relatie om de tafel om de vervolgstappen te bespreken. Deze afspraak is cruciaal voor de verdere schade. Gaan we schoonmaken of gaan we de winkel leeghalen? De experts hebben zich tijdens deze afspraak met name met deze vraag bezig gehouden.
Er is gekozen om beide opties door te rekenen. Zaken die worden afgewogen kunnen zijn; volledig afkeuren en alles nieuw erin is wellicht duurder dan alles reinigen en daarmee eigenlijk niet reëel. Schoonmaken is een vak apart en kan soms veel tijd in beslag nemen. Hierdoor loopt de schade op de bedrijfsschadeverzekering verder op, dus dan toch alles nieuw? De komende dagen zullen dus bepalend zijn voor het verdere vervolg. Spannende tijden voor onze relatie!

In de tussentijd lopen diverse lasten gewoon door. Het personeel bijvoorbeeld, dient gewoon betaald te worden. Om deze reden is er direct, door ons en de contra expert, aangedrongen op een voorschot. Ondanks dat de bedrijfsschade pas aan het eind van het proces definitief vastgesteld kan worden is het wel belangrijk dat alle rekeningen betaald kunnen blijven worden. Het is dan ook fijn dat het aangevraagde voorschot, na wat aandringen van onze kant, inmiddels ook is uitgekeerd.

De afwikkeling

Verzekeren wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad. Dit komt natuurlijk omdat men voor een dienst betaalt die hopelijk voor iets is wat niet tastbaar wordt. Het nut van verzekeren wordt meestal pas duidelijk wanneer er daadwerkelijk schade is. De komende tijd zullen wij jullie regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen op weg naar de heropening van deze winkel.

Wilt u meer informatie over verzekeringen voor uw bedrijfspand? Bekijk hier onze verzekeringen informatiepagina en selecteer de branche die op u van toepassing is. Daarnaast verwijzen wij u ook graag door naar onze blog 'Taxeren: het vaststellen van een verzekerde som'.

Auteurs: Susanne Jacops en Michael van Koolwijk

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
Sinds 1981 actief
Specifieke branchekennis
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk