30-09-2015 •

Eerste ziektenkostenpremie 2016 bekend


Zoals de derde dinsdag Prinsjesdag is, zo weten we ook al jaren dat in de week daarna zorgverzekeraar DSW als eerste met de ziektekostenpremie voor volgend jaar komt. De Schiedamse verzekeraar verhoogt de premie in 2016 met een kleine vier euro per maand.

In de Miljoenennota ging het kabinet uit van een stijging van zeven euro per maand. Dat is altijd een indicatie van de trend, de zorgverzekeraars zelf bepalen wat de premies voor het volgend jaar echt worden. Veel mensen zijn via een collectiviteit verzekerd – via hun werkgever, vakbond of belangenvereniging. Dat levert doorgaans een prettige korting op. Die korting daalt wel elk jaar.

Wat we nu in ieder geval zeker weten is dat het verplichte eigen risico in 2016 weer verder stijgt. Nu is het nog 375 euro, volgend jaar 385 euro. Halverwege november komen alle verzekeraars met hun nieuwe polissen voor 2016. Als u wilt switchen van polis of verzekeraar moet u uw oude verzekering voor 1 januari opzeggen. Heeft u hulp nodig bij het kiezen, dan kunnen wij u tegen die tijd uiteraard helpen.

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
actief-blue
Sinds 1981 actief
volstrekte-blue
Specifieke branchekennis
desk-blue
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk