28-05-2018 •

Lentekriebels

Eindelijk, de zon begint te schijnen en alles komt weer tot bloei. Hopelijk zijn we voorlopig weer verlost van alle koude, grijze, regenachtige dagen en gaan we een mooi voorjaar tegemoet. Iedereen is er ook zo aan toe, althans in mijn omgeving. Ik ben een Brabander in hart en nieren en voor mij is de carnaval het einde van de winter. Omdat de carnaval dit jaar vroeg viel, leek er dit jaar maar geen eind te komen aan de winter.


Overwinteren in de toekomst

Wat dat betreft hebben mijn ouders het beter bekeken. Die vertrokken op 2 januari naar Portugal om te overwinteren, en gelijk hebben ze. Gewoon een paar maanden weg. Ze doen dit nu een aantal jaar en ik denk dat dit voor hun een blijvertje wordt. Wie heeft er nou zin in grauwe, grijze, regenachtige dagen als je ook van het zonnetje kan genieten?! Ze zijn nu nog hartstikke vitaal, hebben hun zaakjes goed op orde en nemen het er nu van, na jaren hard te hebben gewerkt. Dit heeft mij ook aan het denken gezet. Hoe ziet mijn toekomst eruit? We leven allemaal in het nu. We werken hard, hebben opgroeiende kinderen en zitten voor mijn gevoel in de drukste fase van ons leven. Ik heb heel veel plezier in mijn werk. Mijn kinderen doen het geweldig en we leven een fijn leven, dus waar maak ik me druk over. Echter ben ik inmiddels 38 jaar en als ik ook ooit wil gaan overwinteren met mijn vrouw in Portugal, dan moet ik misschien toch maar eens iets gaan doen aan vermogensopbouw voor mijn pensioen. Ik zeg vaak tegen ondernemers, vooral starters, ga eerst maar eens ondernemen. Het nabestaandenpensioen nemen we direct mee, maar pensioen opbouwen voor later? Dat kan nog wel even wachten.

Lente of toch al zomer?

Voor mijn gevoel zit ook ik nog in de lente van mijn carrière, maar misschien is het al zomer? Dan moet ik toch echt iets gaan doen, voordat ik tot de conclusie kom dat ik in het najaar zit en nog steeds niets heb gedaan. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat wij een financieel planner in dienst hebben met wie ik over dit soort zaken kan sparren. Het is dan best even schrikken als je voorgerekend krijgt hoe groot je zak met geld moet zijn, wil je later nog een beetje leuk blijven leven.

Regelen van uw oude dag

Veel ondernemers beginnen inmiddels uit de gaten te kruipen die de crisis geslagen heeft. We investeren weer en gelukkig hebben veel ondernemers weer een wat ruimer belegde boterham. Het dak repareren als de zon schijnt, is zo’n uitspraak die je vaak vanuit Den Haag hoort. Vaak luister ik juist niet naar Den Haag, maar hier zit wel wat in. Misschien is nu wel de tijd aangebroken om ook eens aan uw oude dag te denken. Mijn advies? Zoek een financieel planner die samen met u uw huidige situatie in kaart brengt en piketpaaltjes slaat voor de toekomst. Dat is even een investering, maar door dit in de lente van uw carrière te doen en vervolgens jaarlijks te onderhouden tijdens de zomer, komt ook u in het najaar van uw carrière niet voor onaangename verrassingen te staan.

Dit artikel is geschreven door Jos Alma en verscheen eerder in het NBT Magazine.

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
Sinds 1981 actief
Specifieke branchekennis
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk