21-02-2017 •

Inspiratie vanuit de bakkerijbranche: streven naar excellentie

Wederom schitteren wij door afwezigheid op Bakkersvak 2017. Ik vraag me vaak af of het voor ons zinvol zou zijn om als exposant aanwezig te zijn op de enige nog overgebleven bakkersvakbeurs in Nederland. Ieder jaar schrikken de kosten van een stand ons dermate af dat wij ieder jaar tot dezelfde conclusie komen; we lopen lekker rond op de beurs, maar voor ons geen stand!

Uiteraard dragen wij Bakkersvak 2017 een warm hart toe, en wij zullen zeker ook dit jaar weer met veel plezier op de beurs rondstruinen. Met name het thema spreekt ons aan; de nationale inspiratiedagen voor het ambachtelijke bakkersvak.

Streven naar excellentie

Juist de combinatie van inspiratie en ambacht maakt het zo leuk. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik bij heel veel bakkers achter de schermen mag kijken en ik zie vaak mensen met een enorme passie voor hun product en voor hun vak. Ik blijf het bewonderenswaardig vinden op hoeveel verschillende manieren mensen hun bakkend beroep uitoefenen. Streven naar excellentie is ook iets wat ik terug vind op Bakkersvak. Zeker met de diverse competities die uitgevochten worden tijdens de beurs.

Dat is wel iets wat ik soms mis in de branche: het streven om altijd beter te worden. Een wijs iemand heeft wel eens tegen mij gezegd; “goed is de grootste vijand van beter”. Een spreuk die ik ter harte heb genomen en ook vaak gebruik bij onze eigen mensen. Zonder inspiratie geen innovatie wat wordt gevolgd door stilstand hetgeen achteruitgang inhoudt. Daarom kijk ik ook dit jaar weer uit naar de beurs.

Inspiratie en innovatie verbindt

Inspiratie en innovatie is ook exact hetgeen dat mijn branche, verzekeringen, en jullie branche verbindt. De verzekeringswereld is aan het veranderen en ook wij moeten ons laten inspireren om te kunnen innoveren. Ik krijg altijd een geweldige boost door met collega-ondernemers te sparren over van alles en nog wat. Vaak veel breder dan alleen maar die polis die in een map zit. Ik kan genieten van mensen die echt iets maken en iedere dag een versproduct van topkwaliteit willen produceren. Wij moeten als dienstverlener daar juist ondersteunend aan zijn en moeten vooral geen extra barrières opwerpen. Ik hoop dat iedereen die straks één dag, of twee dagen, op de Bakkersvak 2017 heeft rondgelopen, geïnspireerd het jaar 2017 te lijf wil gaan.

Dat is pech, jacuzzi weg...

Nog even een tip voor de exposanten; enige tijd geleden had een relatie van ons kantoor een jacuzzi op zijn stand gezet, geen bakker uiteraard want dat zou raar zijn. Na een aantal enerverende, maar vermoeiende beursdagen, kwam er een vriendelijke jongeman met een heftruck vragen of hij de jacuzzi alvast naar de aanhanger van onze relatie zou brengen. De beste man helemaal gelukkig, want het afbreken duurde toch al langer dan gehoopt. Helaas was de vriendelijke heftruck chauffeur minder vriendelijk dan gedacht, want in plaats van de jacuzzi op de aanhanger van onze relatie te zetten, koos hij ervoor om hem op zijn eigen aanhanger te zetten om er vervolgens vandoor te gaan met een nogal prijzig exemplaar, en nee dat is niet verzekerd!

Eskes en Partners wenst iedereen hele fijne beursdagen toe en wellicht lopen wij elkaar nog tegen het lijf.

Dit artikel is geschreven door Jos Alma en verscheen eerder in het NBT Magazine.

Deel met uw netwerk:
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Over Eskes & Partners
Sinds 1981 actief
Specifieke branchekennis
Volstrekt onafhankelijk
LEES MEER OVER ONS
Contactgegevens
NEEM CONTACT OP
hypotheek ffp-keurmerk